Yaki udon - nudelwok med färs, broccoli och spenat

5
(1)

30 Min

Enkel

53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)

30 min

Enkel

53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)

Färska udonnudlar är våra favoritnudlar, och speciellt goda blir de i en wok som denna! Tänk dig tjocka, härliga nudlar med bra tuggmotstånd i en smakrik och aningens söt sojasås tillsammans med hårt stekt färs och mjuka broccolibuketter som sugit åt sig av den goda umamirika såsen.

Ingredienser

portioner
MängdIngrediensPrisExtraprisButik
200 gfärska udonnudlar60.00 kr
125 gblandfärs80.00 kr
0.75 stgul lök5.00 kr
0.75 stvitlöksklyftor100.00 kr
0.75 mskhoisinsås100.00 kr
0.5 mskljus soja100.00 kr
0.5 mskmörk soja100.00 kr
62.5 gbroccoli60.00 kr
100 gfärsk spenat100.00 kr
0.25 tsksalt20.00 kr
Total pris

Gör så här

Färs, sås och broccoli

Udonnudlar


Information från kocken

  • Nudlarna kan bytas ut mot andra sorter.
  • För en vegetarisk eller vegansk rätt rekommenderas sojafärs eller riven tofu istället för blandfärs.

 

Tips från nutritionisten

Öka gärna mängden grönsaker och byt ut till alternativ som är i säsong.

För en billigare måltid kan du använda fryst broccoli och fryst spenat (som alltid är i säsong i frysdisken!).

Vad tyckte du om receptet?

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta receptet!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Daglig Intagsfördelning

Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.

Grönsaker och baljväxter
40%
Frukt och bär
0%
Fullkorn av spannmål
0%

Näringsvärde per portion

Energi

- kJ/kcal

Fett

- g

Kolhydrater

- g

Protein

- g

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *