Potatis- och purjolökssoppa med blomkål och spenat

5
(1)

30 Min

Enkel

53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)

30 min

Enkel

53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)

En klassiker med en twist: i denna potatis- och purjolökssoppa har vi i extra grönsaker i form av blomkål och spenat för ökad variation av fibrer och näringsämnen. Perfekt sätt att gömma grönsaker utan att det påverkar smaken av en klassisk potatis- och purjolökssoppa!

Ingredienser

portioner
MängdIngrediensPrisExtraprisButik
250 gpotatis15.00 kr
125 gblomkål30.00 kr
50 gpurjolök30.00 kr
1.25 dlhavregrädde45.00 kr
0.75 dlvatten0.00 kr
0.5 stbuljongtärning250.00 kr
0.25 tsksalt20.00 kr
1 krmpeppar250.00 kr
0.5 mskolivolja160.00 kr
0.5 stgul lök5.00 kr
Total pris

Gör så här


Information från kocken

  • Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
  • Havregrädden kan bytas ut mot matlagningsgrädde vid glutenintolerans.

 

Tips från nutritionisten

För en mer proteinrik måltid rekommenderas tillägg av baljväxter som vita bönor i soppan, alternativt en god macka som tillbehör.

 

Vad tyckte du om receptet?

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta receptet!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Daglig Intagsfördelning

Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.

Grönsaker 40%
Frukt 0%
Fullkorn 0%

Näringsvärde per portion

Energi

- kJ/kcal

Fett

- g

Kolhydrater

- g

Protein

- g

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *