Potatis- och purjolökssoppa med blomkål och spenat
5
(1)
Inga kommentarer
30 Min
Enkel
53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)
30 min
Enkel
53.175 kr / portion
(53.175 kr / portion)
En klassiker med en twist: i denna potatis- och purjolökssoppa har vi i extra grönsaker i form av blomkål och spenat för ökad variation av fibrer och näringsämnen. Perfekt sätt att gömma grönsaker utan att det påverkar smaken av en klassisk potatis- och purjolökssoppa!
Ingredienser
portioner
MängdIngrediensPrisExtraprisButik
250 gpotatis15.00 kr
125 gblomkål30.00 kr
50 gpurjolök30.00 kr
1.25 dlhavregrädde45.00 kr
0.75 dlvatten0.00 kr
0.5 stbuljongtärning250.00 kr
0.25 tsksalt20.00 kr
1 krmpeppar250.00 kr
0.5 mskolivolja160.00 kr
0.5 stgul lök5.00 kr
Total pris
Gör så här
Information från kocken
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Havregrädden kan bytas ut mot matlagningsgrädde vid glutenintolerans.
Tips från nutritionisten
För en mer proteinrik måltid rekommenderas tillägg av baljväxter som vita bönor i soppan, alternativt en god macka som tillbehör.
Vad tyckte du om receptet?
Hur användbart var det här inlägget?
Klicka på en stjärna för att betygsätta receptet!
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1
Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.
Daglig Intagsfördelning
Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.